Поліція затримала лідера Республіканської партії Чехії -Сладека

У Чехії сьогодні проходить другий день виборів в нижню палату парламенту.

Виборчі дільниці відкрилися о 8:00 за місцевим часом (9:00 за Києвом) і працюватимуть до 14:00, після чого почнеться підбиття підсумків виборів, повідомляє tn.nova.

Явка -невисока. Вчора проголосувало близько 45% виборців, у тому числі перші особи держави.

Поліція зафіксувала один інцидент на виборчій дільниці в районі Усті-над-Лабем. Про це без подальших подробиць заявила педставник регіональної поліції Олена Бартошова, відзначає видання.

За інформацією SPR RSС, ввечері поліція затримала лідера Коаліції для Республіки – Республіканської партії Чехословаччини Мирослава Сладека і кандидата тієї ж партії Томаша Фрайка. “Мабуть, вони агітували біля виборчих дільниць”, – йдеться в повідомленні.

Лідером парламентської гонки в Чехії є центристський популістський рух ANO, заснований колишнім міністром фінансів та аграрним мільярдером Андрем Бабішем. Другими йдуть соціал-демократи, третіми – комуністи. Також подолали 5% бар’єр представники Свободи і прямої демократії, Чеської партії піратів, Християнсько-демократичної партії – Чехословацької народної партії, Громадянської демократичної партії ТОП 09.

Президент Чехії Мілош Земан має намір після 28 жовтня провести зустрічі з лідерами всіх партій і рухів, які пройдуть у новий склад парламенту, а на міжпартійні переговори про складання коаліцій глава держави, як він заявив в п’ятницю, готовий надати їм максимально відпущений для цього законом термін в 30 днів.