Федерація футболу та команда Збірної журналістів відкрили футбольне поле для військових Сухопутних військ

Сьогодні, 21 жовтня у військовій частині А 0222 відбулось відкриття нового футбольного поля розміром 42х22 м.

В церемонії відкриття приймали участь Командир військової частини, Полковник Клявлін Сергій Володимирович, Командувач Сухопутних військ України, Генерал-лейтенант Попко Сергій Миколайович, Перший Віце-Президент ФФУ Вадим Костюченко, Збірна журналістів України, військові команди ФК Президентський полк, ФК Десна (169 навчальний центр сухопутних військ) та ФК Маестро.

Як розповів, Перший Віце-Президент ФФУ Вадим Костюченко, що це не перший футбольний майданчик, який встановлений у військовій частині.

«Така програма буде продовжуватись. Саме головне, що такий майданчик завжди буде заповнений хлопцями, які проходять свою строкову службу. А також дітьми військовослужбовців, які проживають з сім’ями у частинах», – відзначив Костюченко

Після офіційної  урочистої частини вперше був започаткований та проведенний футбольний турнір «Кубок Командувача Сухопутних військ України».

Як розповідають організатори, такі турніри проходитимуть щорічно, оскільки піднімають бойовий дух у військовослужбовців.

«Футбольний турнір – це насамперед фізична підготовка, і підтримка бойової готовності. В Сухопутних військах приділяється значна увага спорту,  футбольні змагання серед військових проходять і в зоні АТО. А зараз в нас появився новий футбольний майданчик на якому наші військові зможуть грати у футбол», – сказав в коментарі ІА «Центр новин» Командир військової частини, Полковник Клявлін Сергій.

Ну, а у фіналі футбольного турніру зійшлися військові: ФК Президентський полк та ФК Десна. Жодна з команд не хотіла поступатися трофеєм, і вболівальники стали свідками безкомпромісного футболу та яскравих голів на користь господарі поля (2:6).

Кубок Командувач Сухопутних військ України завоював ФК Президентський полк, який є також володарем Кубку Героїв АТО, і срібним призером Кубку Захисника, який організовує щорічно Інформаційне агентство «Центр новин», ФФУ та Благодійний фонд «Розвитку футболу України».