Американський стартап планує друкувати ракети на 3D-принтері

Новий стартап під назвою Relativity Space планує використовувати масивні 3D-принтери для виробництва вантажних ракет.

Засновники компанії, два американські аерокосмічні інженери, збираються таким чином здешевити виробництво ракет в 10 разів, пише TechCrunch.

Творці Relativity Space — це колишній фахівець компанії Blue Origin Тім Елліс і Джордан Нун, який раніше працював в SpaceX. Вони вважають, що створення ракети за допомогою 3D-друку в перспективі “неминуче” і хотіли б бути одними з перших в цій сфері.

Строго кажучи, Relativity Space не придумували ідеї друку компонентів ракети на 3D-принтері: ця технологія доступна і зараз, але процес йде повільно і коштує набагато дорожче, ніж інші технології. Але стартап пішов шляхом створення своїх власних 3D-принтерів з нуля. Такі принтери будуть досягати шести метрів заввишки і зможуть створювати паливні баки ракети протягом кількох днів.

Таким чином, у разі успіху стартап зможе надрукувати свою ракету всього за місяць. Для порівняння: людям для створення подібного апарату зараз потрібно в кілька разів більше часу.

До 2021 року Relativity Space має намір налагодити випуск тридцятиметрових ракет з вартістю запуску близько $10 мільйонів. Це приблизно в десять разів менше, ніж витрачається не будівництво ракети зараз.