Суд зняв арешт з начальника виконавчої служби Одеської області затриманого через корупцію

Судді апеляційного суду Одеської області зняли арешт із 60 тисяч доларів, знайдених у подушці начальника виконавчої служби області Дениса Боднара. Про це в понеділок, 23 жовтня, повідомляє Думская.

За даними слідства, начальник державної виконавчої служби області Денис Боднар та головний спеціаліст відділу роботи з кадрами облуправління юстиції Володимир Поляков вимагали та отримали 6500 доларів США неправомірної вигоди від представника підприємства за зняття арештів з різного майна.

Під час затримання у Боднара вилучили мічені 4 тисячі доларів, які він встиг розділити на кілька стопок із підписами “Київ”, “ВІ”, “НВ”. Частину мічених купюр знайшли у Полякова, який свого часу теж очолював виконавчу службу області.

Під час обшуку в квартирі Боднара правоохоронці виявили 61 тисячу доларів, що зберігалася в подушці. Поляков вдома тримав всього 3,5 тисячі доларів, проте в його банківському сейфі знайшлося понад 238 тисяч доларів.

Приморський районний суд Одеси обрав фігурантам запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю виходу під заставу в розмірі 5 мільйонів гривень кожному. Та пізніше апеляційний суд Одеської області знизив Боднару заставу до 1,2 млн грн., а Полякову – до 1,6 млн, тобто, більш ніж утричі.

А 20 жовтня колегія суддів у складі Олександра Джулая, Олега Копиці і Олександра Толкаченка прийняла рішення зняти арешт із грошей, вилучених під час обшуку в квартирі Боднара. Чим обгрунтоване таке рішення, поки що не відомо