Гройсман: Питання про особливий статус Донбасу не потрібно виносити на референдум

Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман вважає недоцільним проведення референдуму щодо особливого статусу Донбасу, оскільки в змінах до Конституції він не передбачений. Про це він сказав, коментуючи вчорашню заяву прем’єра щодо можливості проведення референдуму з питання ухвалення змін до Конституції.

«Я ставлюся до ідеї проведення референдуму як до ідеї. Я її почув вчора з вуст прем’єр-міністра по телебаченню. Я вважаю, що завжди такий механізм як референдум, може використовуватися, але все те, що стосується, наприклад, питання про особливості Донбасу, статусу Донбасу, не потрібно ставити на референдум. Тому що, мені здається, що в унітарній країні ніякого особливого статусу однієї з областей або її частини не може бути», – заявив Гройсман.

Він наголосив, що проекті змін до Конституції в частині децентралізації «жодних спеціальних статусів» не передбачено.

Напередодні прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що виступає за проведення референдуму щодо змін до Конституції України. Цю ідею також підтримали лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко і лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

Перед цим президент України Петро Порошенко наголосив, що децентралізація і конституційні зміни виключають ухвалення законів про «особливий статус» будь-яких областей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.