Україна посилить кордон з Росією – Турчинов

Правоохоронцям і прикордонникам доручено забезпечити посилений антитерористичний і контррозвідувальний режим у країні, посилити прикордонний контроль і охорону держкордону через активізацію діяльності російських спецслужб.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, повідомляється на офіційному сайті РНБО.

“З урахуванням цих реальних загроз СБУ, Нацполіції та прикордонній службі України доручено забезпечити посилений антитерористичний і контррозвідувальний режим у країні, посилення прикордонного контролю й охорони державного кордону з Російською Федерацією, вжити заходів щодо активізації дій із вилучення з обігу незареєстрованої зброї, ефективної протидії збройній злочинності, контрабанді засобів ураження, боєприпасів, вибухових речовин та їх незаконному обігу”, – повідомив Турчинов.

За його словами, допомогу в реалізації цих заходів надаватимуть всі силові структури України і, ймовірно, ветерани АТО та всі небайдужі громадяни.

Турчинов підкреслив, що терористичні акти, диверсії, зухвалі вбивства, провокування масових заворушень – всі ці події, що мали місце останнім часом в Україні, пов’язані з впровадженням спецслужбами РФ активної фази плану з дестабілізації внутрішньополітичної ситуації в державі.

Секретар РНБО також зазначив, що терористичні акти, спрямовані проти журналістів, співробітників СБУ, Головного управління розвідки, а також жорстоке вбивство військовослужбовця Аміни Окуєвої, спрямовані на нагнітання страху, відчаю і невпевненості населення в здатності інституцій держави забезпечити правопорядок і спокій у суспільстві.