Саакашвілі відмовили у статусі біженця в Україні

Державна міграційна служба відмовила екс-голові Одеської ОДА Міхеілу Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем.

Про це повідомляє “Еспресo.TV“.

Керуючись ч. 4 статті 8 Закону України “Про біженців та осіб, які потребують додатковоrо або тимчасового захистy”, ДМС відмовила Саакашвілі в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту особі без громадянства.

“Відповідно до ст. 8 закону України “Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту” повідомляємо, що Вам, Саакашвілі Mixeiлу Ніколозовичv відмовлено в оформленні документів для вирішення питання про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, у зв’язку з очевидною необrрунтованістю заяви, а саме через відсутність обrрунтованих побоювань стати жертвою переслідувань за ознаками раси, віросповідання, національності, громадянства (підданства), належності до певної соціальної групи або політичних переконань та недоведеності загрози життю, безпеці чи свободі”, – йдеться у повідомленні ДМС.

Як зазначається, оригінал документу Саакашвілі отримав на руки.

Нагадаємо, 10 вересня, екс-губернатор Одеської ОДА Михайло Саакашвілі пройшов кордон з Польщею на українському боці  ПП “Шегині” та приїхав до Львова.

12 вересня прикордонники вручили Саакашвілі протокол про вчинення адміністративного правопорушення за ст. 204-1 ч.2 КУпАП (незаконний перетин держкордону). За вчинення такого правопорушення передбачено накладення штрафу у розмірі від 3,4 тис. до 8,5 тис грн.

16 вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що через інцидент на кордоні Саакашвілі не будуть заарештовувати і екстрадувати з країни.