НБУ ввів санкцій проти осіб зі списку “Савченко-Сенцова”

Національний банк України ввів санкції проти осіб, причетних до справи Надії Савченко.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

“Національний банк України постановою №276 забезпечив застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо осіб, причетних до протиправних дій у відношенні Надії Савченко, Олега Сенцова і Олександра Кольченка. Відповідний перелік осіб був визначений у рішенні Ради національної безпеки і оборони України від 25 березня 2016 року і введений в дію Указом Президента України від 29 березня 2016 року”, – йдеться в повідомленні.

Так, НБУ зобов’язав банки в триденний термін з набрання чинності постанови надати відомості про наявність банківських рахунків і залишки коштів на них 84 фізичних осіб, зазначених в рішенні РНБО.

“Банки повинні щомісяця надавати Національному банку інформацію щодо залишків коштів на цих рахунках та про спроби проведення фінансових операцій фізичними та юридичними особами, зазначеними у списку санкцій, до яких застосовані певні види санкцій і на користь таких осіб”, – наголошується в повідомленні Нацбанку.

Нагадаємо, що 25 березня Рада національної безпеки і оборони України під головуванням Президента Петра Порошенка розглянув і затвердив санкційний спискок проти людей, причетних до організації суду у Росії над Надією Савченко та Олегом Сенцовим. В “Список Савченко-Сенцова” до раніше відомим додані люди, які фабрикували справи проти Олега Сенцова, Олександра Кольченко, Станіслава Клыха, Миколи Карпюка та інших незаконно ув’язнених в Росії громадян України.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.