Парубій просить депутатів невідкладно ознайомитись із законопроектом щодо внесення змін до Регламенту ВР

Голова Парламенту Андрій Парубій звернувся до керівників фракцій і депутатських груп з проханням невідкладно ознайомитись із законопроектом щодо внесення змін до Регламенту Верховної Ради України.

Про це повідомляє прес-служба ВРУ.

“Голова Верховної Ради під час пленарного засідання поставив питання щодо необхідності переглянути організацію роботи парламенту у бік більш конструктивної. Зокрема, одним із елементів незручності є виголошення запитів протягом 30 хвилин у п’ятницю відповідно до ст. 25 Регламенту”, – йдеться в повідомленні прес-служби.

За словами Андрія Парубія, Місія Кокса, яка спільно з українським парламентом напрацювала пропозиції щодо вдосконалення його роботи, наголошувала на необхідності внесення змін до Регламенту Верховної Ради України.

«Була проведена дуже важка робота і Апаратом, і за участі Оксани Сироїд підготовлено законопроект, який фундаментально змінює регламент роботи Верховної Ради України», – наголосив він.

Крім того, А.Парубій повідомив, що під час наради з керівниками фракцій у середу було погоджено, що керівники груп і фракцій протягом тижня цей законопроект проговорять на фракціях, «і якщо всі групи і фракції або більшість з них дадуть позитивну відповідь, то зміни до цього Закону будуть винесені невідкладно на розгляд на наступному пленарному тижні у травні».

«Хочу, щоб це була спільна позиція. У нас буде два пленарних тижня, під час яких зможемо і за основу, і в цілому за скороченою процедурою ухвалити ці зміни, – сказав він. – У тому числі передбачається набагато щільніша дискусія з Урядом з питань, що нас хвилюють».

Голова Парламенту звернувся до депутатів із проханням використати Великодні свята для максимального ознайомлення з цим документом. «У питанні реформи парламенту відповідно до рекомендацій Місії Пета Кокса ми повинні бути швидкими, ефективними і дієвими», – сказав він.

Інформаційне агентство «Центр новин»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.