Burisma Злочевського оформила контроль над ще однією газовидобувною компанією

Група компаній Burisma увійшла до складу засновників газодобувної компанії “Надрагазвидобування” (Львів), що має ліцензію на розробку Шевській площі в Дніпропетровській області, свідчать дані Державного реєстру юридичних осіб Міністерства юстиції.

Про це з посиланням на enkorr повідомляє Цензор.net.

Контроль був оформлений через ТОВ “Перша українська газонафтова компанія”. Вона увійшла до складу засновників “Надрагазвидобування” у середині серпня цього року. Попереднім власником компанії була кіпрська Miresentio Trading Ltd. Тоді ж новим керівником компанії був призначений Олександр Ткачук, який змінив на посту керівника Дмитра Гурського, колишнього до 2010 р. заступника міністра навколишнього середовища.

Нагадаємо, в кінці 2016 р. Антимонопольний комітет оприлюднив перелік афілійованих з Burisma компаній, серед яких ТОВ “Надрагазвидобування” тоді не значилася.

ТОВ “Надрагазвидобування” отримало спеціальний дозвіл на розробку Шевській площі (18,7 кв. км) навесні 2016 р. строком на 20 років. В даний момент компанія проводить розвідувальне буріння на цій площі.

Burisma контролюється Миколою Злочевським, який обіймав посаду міністра екології в уряді Миколи Азарова з 2 липня 2010 р. по 20 квітня 2012 р. На початку 2015 р. Злочевський був оголошений в розшук за підозрою в незаконному збагаченні. Через 2 року кримінальні справи відносно Злочевського і групи Burisma були закриті.