Влада США скасує податкові пільги для електромобілів

Уряд США може відібрати у покупців електромобілів податковий кредит у розмірі $7,5 тис. Нинішні зусилля Дональда Трампа з реформуванні податкової системи можуть звести нанівець нові технології в країні, пише Bloomberg.

Конгрес США може всерйоз розглянути скасування податкових пільг на купівлю електромобілів в рамках загальної реформи американської податкової системи, яку погрожує провести Дональд Трамп.

Зараз продажі електромобілів субсидуються на федеральному рівні: на перші 200 тисяч проданих автомобілів діє податкове вирахування в розмірі $7,5 тис. Після того, як цей поріг буде перевищено, відрахування зберігається в повному обсязі до кінця поточного кварталу і ще протягом трьох місяців. Покупці в наступних двох кварталах можуть претендувати вже на половину вирахування, а протягом ще півроку – на чверть. Після цього субсидія припиняє діяти.

В принципі, і без всякого Конгресу знижки можуть скоро втратити покупці Tesla, Nissan і GM – найпопулярніших на даний момент марок електромобілів. Причому, Tesla досягне порога в першу чергу: за даними IHS Markit, компанія продала 127 тисяч Model S і Model X. З огляду на бажання Ілона Маска випускати по 10 тисяч нової Model 3 на тиждень, позначку в 200 тисяч випущених автомобілів Tesla пройде вже в 2018 році.

Сам Ілон Маск в щоквартальному звіті перед акціонерами в середу заявив, що Tesla вже продала 250 тис. автомобілів з моменту заснування.