Закон про реінтеграцію Донбасу розглянуть з 17 листопада – Луценко

Нардеп від БПП, представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що законопроект про реінтеграцію Донбасу може бути винесено на голосування через один пленарний тиждень.

Про це вона сказала в ефірі телеканалу “Інтер”.

За словами Луценка, на сьогоднішній день до Комітету з нацбезпеки надійшло понад 2 тисячі поправок до цього законопроекту, значна частина з яких не має відношення до тіла документа і вступає в протиріччя з його принципами.

“6 листопада відбудеться засідання Комітету, де будуть ці правки розглядатися … Я думаю, що до кінця другого пленарного тижня (13-17 листопада, – ред) законопроект буде винесений в зал, якщо встигнуть народні депутати”, – повідомила вона.

Нардеп додала, що поспішність у роботі над таким важливим документом недоречна.

Нагадаємо, що 6 жовтня Верховна Рада підтримала за основу так званий законопроект про реінтеграцію Донбасу (офіційно – №7163 “Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях”), виключивши з нього поправку про мінські домовленості. “За” проголосували 233 народних депутата.