“Нафтогаз” втратив монопольне становище через інтеграцію українського ринку в європейський

Компанія Нафтогаз України заявила, що після інтеграції українського ринку газу в європейський ринок компанія вже не займає монопольне положення на ринку газу.

Про це повідомила прес-служба Нафтогазу.

За словами комерційного директора Нафтогазу Юрія Вітренка, компанія втратила своє монопольне становище з інтеграцією українського ринку в європейський.

“Положення Нафтогазу на ринку навіть за великого бажання не може привести, наприклад, до того, щоб Нафтогаз продавав газ за вищою ціною, ніж на конкурентному ринку. Або взагалі на гірших для покупців умовах. Відсутність такої можливості доводить той факт, що Нафтогаз не займає монопольного становища на ринку”, – сказав Вітренко.

У компанії визнають, що Нафтогаз відповідно до рішення уряду має майже 100% частку в поставках газу підприємствам теплокомуненерго і в оптовому продажу газу регіональним газопостачальним компаніям для задоволення потреб населення.

“Розмови про “монопольне” положення Нафтогазу – це в кращому випадку інерція із часів, коли Нафтогаз ще не “прорубав вікно в Європу” і не забезпечив значної конкуренції на оптовому ринку”, – заявили в компанії.

Нафтогаз звернувся до Антимонопольного комітету України із проханням провести власне дослідження ринку газу, яке зможе підтвердити або спростувати монопольне становище компанії на ринку.