АТО: загинули двоє українських військовослужбовців, троє отримали поранення

Бойовики 17 разів обстрілювали українські позиції в зоні проведення АТО, внаслідок чого загинуло 2 українських військових, двоє отримали бойові травми, ще одного поранено.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй офіційній сторінці в Facebook.

“Всього за минулу добу незаконні збройні формування 17 разів порушили перемир’я. Сили АТО 12 раз, використовуючи піхотне озброєння, жорстко придушували активність противника. В результаті бойових дій загинули двоє наших військових, ще двоє отримали бойові травми, один був поранений”, – йдеться в повідомленні.

У штабі наголосили, що наприкінці минулої доби обстановка в районі проведення АТО загострилася. У другій половині дня бойовики посилили вогневі провокації майже уздовж всієї лінії розмежування.

На приморському напрямку бойовики били з 82-мм мінометів й озброєння БМП по захисникам Гнутово. Також озброєння БМП вони застосовували на підступах до Миколаївці, Водяному, Березової. В результаті гранатометного обстрілу опорного пункту ВСУ у Новотроїцького один боєць сил АТО отримав бойову травму.

На луганському напрямку під вогонь мінометів потрапили позиції української армії неподалік Новотошковского. Після 18.00 бойовики продовжили обстріли з великокаліберних кулеметів і 82-мм мінометів укріплень ВСУ в районі Кримського. Ближче до півночі на бойовики випустили 10 мін калібру 120-мм, в результаті чого 2 українських військових загинули, один поранений, ще один отримав бойову травму.

На донецькому напрямку, недалеко від Донецька бойовики вели вогонь з протитанкового гранатомета з українським укріплень на шахті Бутівка.