У Польщі за порушення законодавства про перебування в країні затримано 17 українців

Прикордонники Польщі затримали в Опольському воєводстві 17 громадян України, які порушили правила перебування в країні, а також трудове законодавство.

Про це повідомляє “Польське радіо” з посиланням на інформацію капітана Катажини Вальчак з Сілезького відділення Прикордонної служби.

За її словами, затримання відбулося в ході спільної акції прикордонників та Держінспекції праці. Було встановлено, що перебування українців у Польщі суперечить задекларованим під час подачі заяв на візу в консульствах термінам. У зв’язку з цим, комендант Прикордонної служби в Ополю видав 16 громадянам України рішення про обов’язкове повернення.

Ще один українець був спійманий під час незаконного виконання праці”. Він не мав дозволу на роботу і заяви від роботодавця про намір доручити йому виконання роботи. За рішенням суду, вказаний громадянин повинен сплатити штраф і залишити Польщу.

1 листопада в Польщі українцю завдали 4 ножових поранення, в результаті чого він помер. Йому було завдано чотири удари в живіт. Правоохоронці затримали чотирьох підозрюваних, усі вони громадяни України віком від 25 до 40 років.