Основний суд у справі Сущенка відбудеться в січні – адвокат

Захист українського журналіста Романа Сущенка, якого в Росії звинувачують у шпигунстві, розраховує, що основний суд по його справі має відбутися в січні 2018 року.

Про це повідомляє агентство DW.

“Зараз ми знайомимося з матеріалами справи. Процесуально ми продовжимо обжалувати дії органів слідства та суду, в тих випадках, коли вони будуть проти інтересів мого підзахисного. Будемо продовжувати знайомитися з матеріалами справи, щоб зрозуміти, які додаткові процесуальні докази нам треба надати на основному суді. Думаю, що це займе листопад-грудень”, – розповів DW адвокат Сущенка Марк Фейгін. ФСБ Росії вже завершило розслідування справи Сущенка. 10 листопада Московський міський суд відхилив скаргу захисту на продовження терміну арешту Сущенка до 30 листопада.

Основний суд у справі журналіста може тривати місяць. “У січні має розпочатися основне слухання, але через державну таємницю воно буде проходити в закритому режимі. Якщо суд буде засідати безперервно кожного дня, що не виключено, то розгляд справи може тривати загалом один місяць”, – зазначив Марк Фейгін. .

Нагадаємо, що співробітники ФСБ затримали українця в жовтні 2016 року в Москві. Російська контррозвідка підозрює журналіста у шпигунстві. ФСБ називає Сущенка співробітником Головного управління розвідки міноборони України. Роман Сущенко працював кореспондентом інформагентства “Укрінформ” у Парижі та шість років проживав на території Франції. Сторона захисту пояснює, що він неодноразово відвідував Росію і під час затримання перебував там із особистих мотивів, оскільки має в цій країні родичів.