Спілка підприємців звинуватила правоохоронців у тиску на бізнес

В Союзі українських підприємців заявили, що на український та іноземний бізнес, що працює в країні, тиснуть правоохоронні органи.

Про це в ефірі Еспресо.TV розповіла виконавчий директор Спілки українських підприємців Катерина Глазкова, коментуючи новий законопроект про запобігання тиску правоохоронних органів на бізнес.

“Для бізнесу проблемою номер один є тиск з боку правоохоронців. Це питання обговорювали на зустрічі з президентом і прем’єр-міністром. Перші особи цю проблему визнали. І, власне, законопроект, ініційований Гройсманом і схвалений урядом, повинен запобігти зловживанням правоохоронців під час розслідувань і ввести відповідальність за будь-яку неправомірну поведінку”, – зазначила Глазкова.

За її словами, правоохоронці можуть зупинити роботу бізнесу і не нести за це відповідальність.

“Правоохоронці повинні нести відповідальність за незаконний обшук. Тому що зараз реальність така, що робота підприємства може бути зупинена в будь-який момент. А це втрати для компаній та репутаційні втрати для країни перед інвесторами. Таким чином, відбивається всяке бажання українського або іноземного бізнесу інвестувати в Україну”, – зазначила Глазкова.

В Союзі українських підприємців сподіваються, що зміни в законодавстві сприятимуть зменшенню тиску правоохоронної системи.