В Україні планують спростити умови ведення бізнесу для виноробів

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді України прийняти проект Закону України № 6693 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розвитку виробництва терруарних вин і натуральних медових напоїв».

Про це повідомили в Торгово-промисловій палаті України (ТПП).

Законопроект передбачає спрощену процедуру для малих виробництв виноробної продукції за декларативним принципом.

З прийняттям цієї законодавчої ініціативи винороби, які виробляють вино з власного винограду, зможуть отримати ліцензію на виробництво без проходження атестації.

Цей проект націлений на подальше скасування надмірної зарегульованості виноробного бізнесу, зокрема ліцензії на виробництво, для отримання якої зараз необхідно мати до 160 дозвільних документів.

У разі прийняття законопроекту надходження до державного та місцевих бюджетів збільшаться на 26 млн грн тільки від ПДВ і зборів з продажів.

Крім того, очікуються детінізація і легалізація виробництва виноробної продукції та медових напоїв малими виробниками, створення ринку контролю над якістю, зростання експорту, розвиток винного туризму в Україні, а також офіційне збільшення робочих місць у сільській місцевості.