ФГВФО: Екс-власники “Укрінбанку” продовжують спроби вивести активи з фінустанови

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб зазначає, що колишні власники Укрінбанку продовжують спроби вивести активи з Укрінбанку навіть після рішення Верховного Суду, яким підтверджено законність виведення банку з ринку.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.

За даними ФГВФО, пов’язані особи продовжують здійснювати дії для виведення активів Укрінбанку.

“Якщо на попередніх етапах з цією метою була створена компанія “Укрінком”, як правонаступник банку, то тепер уже її хочуть оголосити банкрутом. До речі, ідентифікаційний код юридичної особи ПАТ “Укрінком” залишився незмінним. Це свідчить про те, що правонаступником прав і обов’язків Укрінбанку є ПАТ “Укрінком”. Керівник “Укрінкому” з 23 листопада 2016 – Алла Іллюченко. Кінцевий бенефіціарний власник – Володимир Клименко. З цього приводу Фонд гарантування звернувся в правоохоронні органи”, – сказано в прес-релізі Фонду гарантування.

Поряд з цим, 31 жовтня суддею господарського суду Луганської області на підставі заяви ТОВ“Фінансова компанія “Афінаж” від 26 жовтня 2017 року порушено справу про банкрутство №913/850/17 ПАТ “Українська інноваційна компанія” (“Укрінком”).

Справу призначено до розгляду на 14 листопада 2017 року.

Примітно, що директором ТОВ “Фінансова компанія “Афінаж” є Богдан Нанівський, який також є директором підприємства ТОВ “Вставка”, власником статутного капіталу якого до 7 листопада був, зокрема, Володимир Клименко.

З аналізу змісту судових документів вбачається, що компанія “Аафінаж” придбала право вимоги до “Укрінкому”.

Крім того, значна кількість активів, у вигляді прав вимоги на повернення кредитних коштів також були переведені з “Укрінкому” на ФК “Афінаж”, що свідчить про зв’язок “Укрінкому” з ФК “Афінаж”.

Фонд заявляє, що оцінка цього повинна бути надана правоохоронними органами.

“Таким чином, власник “Укрінком” намагається позбавити Фонд гарантування можливості задоволення вимог кредиторів банку. І це при тому, що Верховний Суд досі не виніс остаточного рішення по ще одній справі – про правомірність прийняття рішення про ліквідацію Укрінбанку”, – зазначає ФГВФО.

На думку фонду, якщо Господарський суд Луганської області порушить провадження і почне повноцінну процедуру банкрутства Укрінбанку, який, по суті, і є тією самою юридичною особою, і ПАТ “Укрінком”, таке рішення суду буде явно незаконним.