Німеччина збільшує фінансування Червоного Хреста в Україні

Федеральний уряд Німеччини продовжує збільшувати обсяги фінансування діяльності Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) в Україні.

Берлін виділить на гуманітарні заходи організації додатково 1,5 мільйона євро. Таким чином, загальний внесок Німеччини у діяльність МКЧХ в Україні у період з 2016-го по 2018 роки зросте до 16 мільйонів євро, йдеться у повідомленні на сайті посольства Німеччини в Україні.

Фінансування піде, зокрема, на медичну допомогу, лікування травм, підтримку медичних закладів, профілактичні заходи, забезпечення населення продуктами харчування і засобами гігієни, водопостачання, навчання медичного і середнього медичного персоналу, пошук зниклих безвісти та возз’єднання сімей, опікування полоненими, роз’яснювальну роботу щодо небезпечності мін і залишків боєприпасів тощо.

Усі ці заходи об’єднані в рамках проекту “МКЧХ – допомога, захист, профілактика і коопераційні зв’язки в Україні у 2016-2017 роках” (“ICRC Assistance, Protection, Prevention and Cooperation Activities in Ukraine 2016-2017”). У центрі уваги проекту – Східна Україна, зокрема, вимушені переселенці, сім’ї та громади, що дали їм притулок, а також постраждалі від конфлікту по обидва боки лінії розмежування у Донецькій та Луганській областях.