Суд продовжив домашній арешт екс-меру Слов’янська Штепі

Ленінський районний суд Харкова продовжив колишньому меру Слов’янська Донецької області Нелі Штепі цілодобовий домашній арешт до 13 січня 2018 року включно.

Згідно з рішенням суду, Штепу зобов’язали носити електронний браслет, також їй заборонили без дозволу залишати постійне місце проживання в Слов’янську.

Зазначається, що 7 листопада головуючий суддя у справі Штепі Віктор Вікторов вийшов у декретну відпустку. Сергій Скляренко, який почав розгляд справи замість Вікторова, заявив самовідвід, посилаючись на порушення порядку призначення. Колегія суддів не задовольнила самовідвід.

Після цього адвокат Штепи Олександр Шадрін заявив Скляренку відвід, висловивши сумнів в його неупередженості. Цей відвід також не задовольнили.

Як повідомлялося, 20 вересня Ленінський районний суд Харкова змінив запобіжний захід екс-меру Слов’янська Нелі Штепі, обвинуваченій у сепаратизмі, з утримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю. 21 вересня поліція одягнула Штепі електронний браслет стеження.

28 вересня Ленінський райсуд Харкова переніс судове засідання у справі екс-мера Слов’янська Нелі Штепи через її госпіталізацію на 6 листопада.

Нагадаємо, Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Її звинувачують у проведенні незаконного соцопитування з питання федералізації, а також у тому, що вона не вжила адекватних дій щодо звільнення захопленої будівлі міськвідділу міліції, де зберігалося 479 одиниць табельної зброї, і в інтерв’ю ЗМІ закликала не звільняти його. На суді вона пояснювала, що закликала президента РФ Владіміра Путіна увійти в Слов’янськ під погрозами терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв’ю для російських видань зроблені “під дулом автомата”. Їй загрожує довічний термін.