Трампу запропонують виділити $ 47 млн ​​на зброю для України – ЗМІ

Президенту США Дональду Трампу запропонують рекомендації по фінансуванню і продажу протитанкових ракет українському уряду.

Про це в інтерв’ю ABC News заявив офіційний представник Держдепартаменту США.

«Рада національної безпеки вирішила під час засідання у вівторок дати “зелене світло” на виділення грантового пакета в розмірі $ 47 млн ​​доларів уряду України на купівлю американської військової зброї, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin», – йдеться в повідомленні.

Якщо Трамп схвалить цю збройну операцію, це буде серйозною зміною партійної платформи республіканців. Коли Трамп був кандидатом в президенти, в неї були внесені поправки, за якими підтримку України «летальною оборонною зброєю» замінили більш розмитим визначенням «належна допомога».

Державний секретар США Рекс Тіллерсон і міністр оборони генерал Джеймс Меттіс з червня обговорюють питання озброєння України. Вони настійно рекомендують виділити фінансування і продати Україні протитанкові ракети.

Повідомляється, що схвалити продаж протитанкових ракет повинні Дональд Трамп і Конгрес США. За словами представника Держдепу, в найближчі тижні відбудеться зустріч, присвячена обговоренню цієї теми.

Нагадаємо, раніше Сенат Конгресу США схвалив законопроект про оборонний бюджет на 2018 рік, в який увійшли статті про надання Україні військової допомоги, в тому числі летального характеру.