Департамент транспортної інфраструктури КМДА розірвав договори з двома перевізниками

Департамент транспортної інфраструктури Київської міської держадміністрації за підсумком позапланових перевірок норм перевезень вирішив розірвати договори з двома перевізниками.

Про це повідомили у прес-службі КМДА.

Зазначається, що позапланові перевірки тривають із 9 листопада. За цей період перевірено 12 перевізників.

У ході перевірок виявлено порушення та складено акти на маршрути №201, 459, 421, 581, 464, 565, 518, 416.

Серед порушень – відсутність протоколів проходження обов’язкового технічного контролю транспортних засобів, тимчасових реєстраційних документів на транспортні засоби, страхових полісів, пошкоджені сидіння, наявність сторонніх предметів у салоні тощо.

“Із двома перевізниками будемо розривати договори. За цей тиждень перевірок складено акти на 7 перевізників, у яких виявлено порушення. Проблема в тому, що перевізники зовсім не бояться покарання, адже штрафи, які наразі може виписати “Укртрансбезпека” і Нацполіція, невеликі – 200, 500 і 1000 гривень. Тому зараз вкрай необхідно внести зміни до законодавства, щоб посилити відповідальність перевізників за порушення вимог безпеки пасажирських перевезень”, – зазначив Сергій Симонов, директор Департаменту транспортної інфраструктури.

До перевірки нелегальних перевізників, які виходили на маршрути №238, 412, 597, 501, 507 попри наказ Департаменту транспортної інфраструктури про їх закриття, залучено Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю у м. Києві.