Претендент на пост міністра фінансів Німеччини лобіює «Північний потік-2»

Віце-голова Бундестагу і претендент на пост міністра фінансів Німеччини Вольфганг Кубіцький лобіює проект нафтопроводу «Північний потік-2».

Про це повідомляє The Guardian.

Результат пошуку зображень за запитом "Вольфганг Кубіцький"

«Заступник голови Вільної демократичної партії Федеративної республіки Німеччина (ФРН) Кубіцький лобіює проект газопроводу «Північний потік-2», – йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, через тиждень після виборів в парламент ФРН групі європейських аналітиків у сфері енергетики було направлено електронного листа, в якому активно просувалися переваги «Північного потоку-2» – трубопроводу в Балтійському морі між Виборгом в Росії і Грайфсвальдом в ФРН, який суперечить стратегічним інтересам ЄС в сфері енергобезпеки.

Так, даний лист було підписано юридичною компанією Kubicki & Schöler, в якій Вольфганг Кубіцький є партнером-засновником. У свою чергу, в юркомпанії офіційно заперечують, що вони мають пряме відношення до будівництва «Північного потоку-2». Відзначається, що німецькі політики в минулому виступали за переваги «Північного потоку-2», але до сих пір підтримка проекту в значній мірі була пов’язана з лівоцентристською соціал-демократичною партією, чий екс-лідер Герхард Шредер приєднався до акціонерів компанії Nord Stream і є менеджером Nord Stream 2 з 2016 року.

Раніше, Вольфганг Кубікі заявляв, що введення санкцій проти РФ за анексію Криму є помилкою. Таку заяву він зробив в інтерв’ю німецькому виданню Der Spiegel.

«Санкції мають сенс лише тоді, коли вони діють. Якщо ви знаєте, що інша сторона більш-менш добре їх переносить, то санкції – нісенітниця», – заявив політик.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава Європейської ради Дональд Туск закликав країни Євросоюзу оперативно прийняти рішення за пропозицією Єврокомісії, щоб підвести трубопровід «Північний потік-2» під європейське регулювання.