У Києві затримали хакерів, які викрали понад 10 млн грн із банківських карток

У Києві працівники Служби безпеки України спільно з прокуратурою викрили хакерське угруповання, учасники якого викрадали гроші клієнтів, зокрема державних банків.

Про це повідомила прес-служба СБУ.

За попередньою інформацією зловмисники встигли вкрасти понад десять мільйонів гривень з більш ніж 1,5 тисячі банківських карток.

“Оперативники спецслужби задокументували, що учасники угруповання з використанням спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації «зчитували» картки клієнтів банківських установ, викрадаючи реквізити доступу. Зловмисники також через шкідливе програмне забезпечення заражали інформаційні мережі банків для порушення штатного стану функціонування систем та отримання несанкціонованого доступу до даних”, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили комп’ютерну техніку зі встановленим шкідливим програмним забезпеченням та перепискою хакерів, спеціальне обладнання для зчитування та запису підроблених пластикових карток, банківські картки, які підтверджують проведення нелегальних оборудок.

При цьомура правоохоронці також вилучили мільйон двісті тисяч гривень, пістолети Макарова, “ТТ”, автомат Калашникова з глушниками та велику кількість набоїв до них.

Наразі чотирьом зловмисникам оголошено про підозри у скоєнні злочинів,  для всіх обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наприкінці квітня поліція затримала у Херсонській області злочинне угруповання, яке зняло з банківських карток українців понад 10 млн грн.