У мережі «боти» розкручують петицію про імпічмент Порошенка, – СБУ

Співробітники СБУ викрили механізм штучного «накручування» голосів при поданні петиції про імпічмент президента України Петра Порошенка на сайті виконавчого комітету міської ради Івано-Франківська.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

«Оперативники СБУ встановили, що фейкова петиція на сайті Івано-Франківського міськвиконкому була зареєстрована через ІР-адресу однієї з країн Центральної Азії. Звернення з псевдовимогами було підписано громадянином України, який підозрюється у сепаратизмі, і на той момент вже перебував під вартою», – зазначається у повідомленні.

Співробітники спецслужби зафіксували, що для створення ІР-адреси було зареєстровано  електронну пошту із використанням серверного обладнання, розташованого на тимчасово окупованій території Луганської області.

На момент, коли петицію підписало понад 700 облікових записів, правоохоронці встановили, що лише 6 з них були реальними користувачами мережі інтернет, а решта мають явні ознаки «ботів».

Служба безпеки України нагадує, що питання імпічменту президента не належить до повноважень міських рад.

«Мета широкого розголосу такої інформації спрямована виключно на штучне розхитування ситуації в середині країни», – вважають в СБУ.