Росія обурилася декларацією ПАЧЕС, у яку Україна внесла свої правки

У Міністерстві закордонних справ РФ заявили, що Україна зловживає своїми головуванням у Парламентській Асамблеї Чорноморського економічного співробітництва.

Про це йдеться в заяві відомства.

“Українці фактично зловжили своїми головуючими функціями, “викрутивши руки” делегатам ПАЧЕС, і домоглися прийняття явно не збалансованих формулювань, що виходять за рамки економічної тематики, якою повинна займатися Парламентська Асамблея Чорноморського економічного співробітництва”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві заявили, що Україна “порушує загальноприйняті норми і принципи роботи багатосторонніх організацій та не забезпечується повноформатна участь делегацій”.

Відповідно до заяви МЗС РФ, вірменська делегація покинула залу засідань, начебто на знак протесту через нараду без участі її представників.

Результат пошуку зображень за запитом "фото Парламентська Асамблея Чорноморського економічного співробітництва""

“Російська парламентська делегація запрошення на сесію Генеральної Асамблеї ПАЧЕС в Києві не отримала, що також порушує порядок роботи ПАЧЕС”, – додали в російському зовнішньополітичному відомстві.

Крім того, українські поправки, внесені в узгоджений проект декларації, в російському міністерстві назвали “провокативними”.

1 липня Україна почала головувати в Організації чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС).