Саакашвілі добровільно прийде на допит в СБУ

Лідер партії “Рух нових сил” Міхеїл Саакашвілі знаходиться в наметі під Верховною Радою і не має наміру ховатися від правоохоронців.

Про це повідомила його прес-секретар Дарина Чиж.

“Він зараз у наметі під Радою, поруч зі мною”, – сказала Чиж.

За її словами, Саакашвілі не має наміру ховатися від правоохоронців і завтра (6 грудня) планує добровільно з’явитися на допит.

Лідер партії “Рух Нових сил” Михайло Саакашвілі виступаючи на мітингу перед ВР заявив, що він залишається в Києві: “У мене план залишатися тут. Я закликаю людей приєднуватися, багато хто їде з регіонів. Ми будемо залишатися і вимагати від парламенту розібратися з брехливими правоохоронцями і почати процедуру імпічменту Порошенко”.

Він знову спростував заяви глави ГПУ Юрія Луценка про зв’язок з бізнесменом Сергієм Курченко.

“Я взагалі не знаю, хто такий Курченко. Я з ним не спілкувався, я не знаю як він виглядає і у мене немає нічого спільного з ним. Я знаю Путіна, могли б зробити моє аудіо з Путіним, – сказав Саакашвілі, – Вони злякалися маршу на минулому тижні. Раніше Порошенко присилав Грановського, який прямо погрожував, що якщо я не заберуся з країни, якщо я не припиню говорити про корупцію, особливо у військовій сфері, то вони створять компромат і вони все викинуть по лінії СБУ”, – сказав Саакашвілі.

Як повідомлялось, вранці 5 грудня у квартирі Саакашвілі прийшли обшуки.

Слідчі Генеральної прокуратури разом зі Службою безпеки затримали екс-очільника Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі після обшуків в його квартирі.

Пізніше активісти звільнили Саакашвілі з поліцейської машини.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі фінансував свої акції в Україні за рахунок злочинного угрупування Януковича, зокрема, Сергія Курченка.

Виступаючи в Парламенті, Луценко закликав екс-голову Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі завтра о 9:00 прийти до слідчого Служби безпеки України для вручення повідомлення про підозру.