У Швейцарії пропонують домашній арешт для людей, яких уважають загрозою безпеці

Швейцарський уряд запропонував дозволити домашній арешт для людей, які потенційно можуть створити загрозу безпеці, навіть якщо вони не підозрюються в конкретному злочині.

Про це заявила міністр юстиції Соммаруга, повідомляє Reuters.

За словами чиновників, такий крок повинен стати частиною антитерористичного пакету, який спрямований на заповнення прогалин у правовій системі, коли мова йде про людей, які складають “потенційні загрози”.

“На даний момент у співробітників поліції і органів правосуддя зв’язані руки, коли мова йде про ефективні дії щодо таких людей, поки не ведеться кримінальне розслідування”, – сказала Соммаруга.

Міністр навела приклад трьох іракців, засуджених в 2016 році за підтримку терористичної групи “Ісламська держава”, які зараз знаходяться на волі після звільнення з в’язниці, хоча влада все ще розглядає їх як загрозу безпеці.

За пропозиціями уряду, держава могла б вимагати від таких людей регулярно звітувати, як зараз це роблять деякі футбольні хулігани, і обмежити їх пересування і контакти. Домашній арешт був би останнім засобом і вимагав би схвалення судді.