Кабміном введено в експлуатацію першу чергу оновленого комплексу “Охматдит”

Кабмін прийняв рішення про введення в експлуатацію першої черги оновленого комплексу Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” і повноцінний запуск лікарні.

Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду.

“Півтора роки тому я дав обіцянку добудувати першу чергу лікарні “Охматдит “. І сьогодні ми приймаємо рішення про повноцінний запуск першої черги комплексу”, – заявив Гройсман.

Він підкреслив, що добудова “Охматдиту” довгий час залишалася лише “обіцянкою” – будівництво комплексу не велося, але півтора роки тому всі роботи були відновлені.

За планом перший у черзі – великий лікувальний комплекс площею понад 26 тис. кв. м. Там будуть розташовані системи МРТ та інше обладнання, яке дозволить проводити найскладніші процедури дітям різного віку.

Загалом оновлений комплекс “Охматдит” буде розміщуватися на площі 67 тис. кв. м і складатися з кількох блоків. Вони вмістять десять сучасних хірургічних відділень, п’ять онкологічних і гематологічних відділень та діагностичне відділення.

Будівництво комплексу почалося в 2011 році.

В червні 2017 року Гройсман відвідав будівництво комплексу, а в жовтні провів спеціальну нараду, під час якої доручив керівництву МОЗ, правоохоронних органів, представникам компаній-підрядників та постачальників обладнання розблокувати будівництво і провести всі закупівельні тендери.