У ФРН в 2017 році конфісковано рекордний обсяг кокаїну

Велика частина наркотиків була виявлена ​​в Гамбурзі і Бремерхафені. Німецькими правоохоронцями конфіскована лише мала частина загального обсягу кокаїну, що поставляється з Південної Америки до Європи.

У 2017 році в Німеччині був конфіскований рекордний обсяг кокаїну. Про це повідомляє німецький телеканал NDR в середу, 27 грудня, з посиланням на Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA). Німецькі правоохоронці конфіскували в році, що минає майже сім тонн кокаїну, що більше ніж в 2016 році.

Велика частина конфіскованих наркотиків була виявлена ​​в Гамбурзі і Бремерхафені – портових містах з виходом в Північне море. Причиною збільшення поставок кокаїну в Німеччину та інші країни західної Європи стало зростання обсягу виробництва цього наркотику в Південній Америці, вважають в BKA.

“Злочинці діють за принципом: попит народжує пропозицію”, – пояснює Крістіан Хоппе (Christian Hoppe) з BKA. У зв’язку з цим він очікує зростання споживання кокаїну в Німеччині.

“Ми маємо справу з напливом кокаїну”, – заявив глава управління з митних розслідувань Гамбурга Рене Мачці (Rene Matschke). За його словами, в Німеччині конфіскації піддається лише мала частина загального обсягу кокаїну, що поставляється з Південної Америки до Європи.

Кокаїнові чагарники вирощуються в Перу, Болівії та інших південноамериканських країнах. Рекордсмен з експорту кокаїну – Колумбія, де в рік проводиться не менше 900 тонн цього наркотику, відзначає видання Spiegel Online. За даними ООН, з 2014 по 2016 рік площа вирощування коки в Колумбії зросла з 69 тисяч до 146 тисяч гектарів. Країни ООН фінансують програми, покликані мотивувати колумбійських фермерів на вирощування іншої сільгосппродукції.