Макрон запустив податкову реформу у Франції

Президент Франції Емманюель Макрон підписав три нових закони, виконавши свої передвиборні обіцянки, пов’язані з проведенням податкової реформи в країні.

За його словами, ці нововведення сприяють припливу інвестицій і є черговим каменем на шляху до “перебудови” Франції.

Критики з лівих назвали законодавчу ініціативу президента “подарунком для багатих”.

Так, з 2018 року в країні скасовується податок на майно, в той час як незмінним залишається податок на нерухомість. Знижується також корпоративний податок, в цілому оподаткування стає більш універсальним і не залежить від суми загального доходу громадянина. У той же час, зросте розмір мінімальної пенсії, а фіксований прибутковий податок знизиться.

Французький бюджет 2018 року передбачає межу дефіциту, встановлену Європейським Союзом. Вперше французам вдалося домогтися цього показника в 2017 році.

Відмова від видобутку нафти, газу і вугілля

У той же день Макрон підписав закон, який передбачає відмову від видобутку енергоносіїв в довгостроковій перспективі, щоб привести законодавство у відповідність до Паризької угоди по клімату. Наприклад, в майбутньому більше не видаватимуться ліцензії на георозвідку з метою видобутку нафти, газу і вугілля на всій території Франції. Діючі ліцензії не будуть продовжуватися після 2040 року.

Емманюель Макрон був обраний президентом Франції в травні і з тих пір вже провів ряд реформ, зокрема – трудову реформу, покликану знизити високий рівень безробіття в країні. Французький лідер також виступив з численними пропозиціями щодо зміцнення і розвитку Євросоюзу.