Знешкодити злочинця в Харкові допомогла його заручниця

Одна з жінок, захоплених у заручники в відділенні “Укрпошти” в Харкові, допомогла спецназу потрапити в будівлю.

Про це повідомив прокурор області Юрій Данильченко.

“Одна із заручниць відкрила двері, після чого спецпідрозділ проник всередину і знешкодив цього громадянина”, – сказав Данильченко журналістам у суботу ввечері. За його словами, всі заручники здорові. З ними працюють психологи.

“Всі здорові. Двоє дітей були випущені трохи раніше, ви це бачили. З ними працювали лікарі, психологи. Всі інші заручники без тілесних ушкоджень, зрозуміло, що з психологічними травмами”, – резюмує він.

Як уточнив начальник ГУ Нацполиции в Харківській області Олег Бех, на момент, коли злочинець був знешкоджений, в заручниках залишалися 4 людини з 9 дорослих і двох дітей, захоплених спочатку.

“Залишився хлопець, відвідувач був цього відділення і три жінки, співробітниці цього відділення. Вони дуже мужньо поводилися дуже багато в чому нам допомогли. Вони були з нами в контакті. Ми працювали з їх родичами, і ми їм дуже вдячні за те, що вони так гідно витримали таке надзвичайна подія”, – сказав Бех.

Вдень 30 грудня у Харкові на вул. Шевченка біля ТЦ “Зростання” невідомий захопив відділення “Укрпошти”. У приміщенні “Укрпошти” знаходилися люди, поліція уточнювала інформацію про них.

Він заявив, що на ньому причеплена вибухівка, яку він готовий застосувати. Про його вимогах нічого відомо не було.

Попередньо, в заручниках перебували 11 людей, серед яких 2 дітей.

Пізніше з полону вдалося звільнити 5 громадян: двох дітей 11 і 13 років, а також трьох жінок.

Звільнений з будівлі “Укрпошти” підліток Андрій Ремига розповів подробиці перебування в заручниках.

За фактом подій у Харкові відкрито кримінальне провадження, порушникові загрожує від 7 до 15 років.

Увечері 30 грудня з приміщення захопленого будівлі “Укрпошти” всі заручники були звільнені, а зловмисника затримано.

Чоловік, що захопив відділення “Укрпошти” у Харкові, раніше притягувався до кримінальної відповідальності за наркозлочини, і, по всій ймовірності потребує допомоги психіатрів.