Курченко посилив охорону після перестрілки в Москві

Бізнесмена Сергія Курченко охороняють бійці управління “А” центру спеціальних призначень ФСБ Росії, розповіли джерела телеканал Al Jazeera.

Бізнесмен Сергій Курченко, який втік з України в Росію, посилив охорону після перестрілки в листопаді 2017 року на території елітного комплексу “Москва-Сіті”. Про це повідомляє телеканал Al Jazeera з посиланням на колишніх водіїв Курченка.

Перестрілка сталася в ресторані Crystal Ballroom в башті “Око”, де святкував день народження чеченський бізнесмен. У тій же будівлі розташований і офіс Курченка, йдеться в повідомленні.

Тоді видання The Insider писало, що учасники інциденту втекли на автомобілях Maybach, Toyota Land Cruiser і Lexus, саме ці машини становили кортеж Курченка.

Зараз, за ​​даними Al Jazeera, кортеж бізнесмена складається вже з п’яти машин, один з автомобілів обладнаний глушником зв’язку з радіусом 200 метрів.

Охороняють Курченка  бійці управління “А” центру спеціальних призначень ФСБ Росії.

За часів президентства Віктора Януковича Курченко керував компанією “Східно-європейська паливно-енергетична компанія” (ВЕТЕК), яка займалася торгівлею скрапленим газом і нафтопродуктами. Відносно бізнесмена в Україні розслідується кілька кримінальних проваджень, він оголошений в міжнародний розшук.

За даними міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, афери Курченко тільки в 2013 році коштували держбюджету 26 млрд грн. Курченко отримав громадянство РФ.