САП скерувала до суду обвинувальний акт щодо чиновника ДП «Завод «Електроважмаш»

Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою 9 січня 2018 року за результатами досудового розслідування детективами НАБУ до Орджонікідзевського районного суду міста Харкова направлено для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього заступника директора ДП «Завод «Електроважмаш» про обвинувачення в одержанні при пособництві колишнього начальника відділу неправомірної вигоди в розмірі 37 тис. доларів США, тобто скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Про це повідомляє прес-служба САП.

“Встановлено, що в 28 лютого 2017 року заступник директора державного підприємства «Завод «Електроважмаш», заснованого Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, частка державної власності в якому становить 100 відсотків, діючи за попередньою змовою з начальником відділу вказаного підприємства, отримав від виконавчого директора ТОВ «Укрмашіндустрія» за видачу останньому раніше оплаченого товару частину неправомірної вигоди у розмірі 37 000 доларів США, що згідно з офіційним курсом НБУ становить ‎1 000 983,20 грн. та є особливо великим розміром”, – повідомили у САП.

Як зазначається, у подальшому під час обшуку службового кабінету начальника відділу ДП «Завод «Електроважмаш» виявлено та вилучено предмет неправомірної вигоди.

Нагадаємо, 8 листопада детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали екс-заступника директора зі стратегії та маркетингу державного підприємства «Завод «Електроважмаш».