Анчелотті влітку змінить Венгера на посаді тренера «Арсеналу»

Як повідомляє італійська газета Corriere dello Sport, колишній тренер “Мілана”, “Реала”, “Баварії”, “Челсі”, “ПСЖ”, “Ювентуса”, “Парми” і “Реджано” Карло Анчелотті провів переговори з керівництвом лондонського «Арсеналу».

Передбачається, що Анчелотті змінить нинішнього тренера лондонців Арсена Венгера цього літа, а за умовами контракту він отримає 40 мільйонів євро за 4 роки.

Нагадаємо, що нинішній тренер “Арсеналу” француз Арсен Венгер очолює команду з 1996 року, і саме йому належить поточний рекорд за кількістю матчів, проведених в прем’єр-лізі в якості тренера однієї команди. Венгер тричі вигравав з “Арсеналом” титул чемпіонів Англії, і по сім разів перемагав в Кубку і Суперкубку країни. Однак за підсумками минулого сезону “Арсенал” з Венгером на чолі вперше не потрапив до Ліги чемпіонів, а вже в поточному сезоні команда встановила кілька антирекордів.

Зокрема, вперше при Венгері вибула з Кубку Англії вже в третьому раунді, програвши «Ноттінгему» (2:4) і вперше з 1908 року пропустила більше трьох голів від клубу не з вищого дивізіону. В останні півтора року вболівальники клубу провели кілька акцій під девізом “WengerOut”, вимагаючи зміни тренера.

Карло Анчелотті за кар’єру виграв більше 20 трофеїв, в тому числі три Ліги чемпіонів (з “Міланом” і “Реалом”) і чемпіонати всіх п’яти провідних ліг – Італії, Іспанії, Англії, Німеччини та Франції.