Суд Києва оштрафував Ситника на 1 700 грн за протоколом НАЗК

Солом’янський районний суд Києва визнав винним директора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артема Ситника у невиконанні вимог Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) і наклав штраф у розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн).

Постанову було прийнято в середу, 17 січня.

Ще в листопаді минулого року НАЗК направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо Артема Ситника. Йдеться про статтю 188-46, це невиконання законних вимог чи розпоряджень.

Раніше НАЗК викликало Ситника для дачі пояснень у зв’язку з відмовою НАБУ надати агентству потрібні документи у справі про можливий конфлікт інтересів Ситника. Зокрема перевіряється інформація про те, що Ситник доручив керівнику юридичного управління НАБУ Ігорю Ярчаку представляти його інтереси в суді. Таким чином директор НАБУ міг допустити реальний конфлікт інтересів і порушити вимоги ст. 172-7 Кодексу про адміністративні правопорушення.

Через кілька днів НАБУ викликало на допит директора НАЗК Наталю Корчак у справі про купівлю паркомісць та їх використання для незадекларованих автомобілів. У травні журналісти програми “Наші гроші з Денисом Бігусом” повідомляли, що виявили на паркомісці Корчак у столичній новобудові бізнес-класу нову машину Skoda Octavia A7, яку вона нібито не вказала в декларації.

13 листопада Ситник з’явився для дачі свідчень у НАЗК, де відмовився визнавати свою провину за звинуваченням у конфлікті інтересів.