Facebook продовжив розслідування про можливе втручання РФ у референдум по Brexit

Соціальна мережа Facebook продовжила своє розслідування щодо втручання Росії в процес проведення референдуму з питання виходу Великобританії з Євросоюзу.

Про це 17 січня повідомив телеканал Sky News.

За його даними, Facebook в письмовому вигляді задовольнила прохання парламентського комітету, який наполягав на наданні додаткової інформації про потенційно скоординовану діяльність в період проведення референдуму по Brexit в 2016 році.

“Я вітаю той факт, що Facebook тепер відповіла на запит парламентського комітету з питань культури, ЗМІ, спорту та цифрових технологій про надання інформації про зловживання їх платформою під час референдуму Brexit”, – написав у Twitter депутат Палати громад Даміан Коллінз, який очолює комітет.

Газета The Guardian раніше інформувала, що Facebook і Twitter можуть отримати обмежувальні заходи з боку Великобританії, якщо відмовляться надати дані пов’язані з обліковими записами, що цікавлять британських парламентаріїв. Так, Коллінз дав керівництву соціальних мереж термін до 18 січня, щоб задовольнити відправлений ним запит на дані про втручання Росії в хід референдуму по Brexit.

Раніше в грудні у відповідь на розслідування британської виборчої комісії щодо плебісциту Facebook повідомила про те, що пов’язане з Росією “Агентство інтернет-досліджень” витратило 97 центів на розміщення реклами в соціальній мережі напередодні референдуму. На ці гроші в результаті були опубліковані три оголошення.

Референдум про продовження членства Великобританії в ЄС відбувся 23 червня 2016 році, перемогу на ньому з результатом 51,9% здобули противники євроінтеграції.