Українця затримали за спробу провезення до Ірану інформації про озброєння фрегата “Гетьман Сагайдачний”

Прокуратура Київської області повідомила про підозру українцю, який намагався перевезти через митний кордон України до Ірану воєнну інформацію, яка стосується корабельного гідроакустичного комплексу, яким озброєний фрегат проекту “Гетьман Сагайдачний”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

Встановлено, що чоловік, перебуваючи на посаді старшого наукового співробітника одного з дослідних інститутів, вирішив незаконно вивезти з України до Ірану воєнну інформацію про озброєння фрегата “Гетьман Сагайдачний”, усвідомлюючи, шо ця інформація відноситься до спеціальної військової.

Чоловік скопіював цю інформацію собі на флеш-накопичувач. У подальшому, в зоні митного контролю аеропорту “Бориспіль” співробітниками правоохоронних органів, на підставі ухвали суду, затримано зловмисника.

Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення встановленого порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) КК України. Порушення карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк з позбавленням права обіймати певні посади.