Динамо на зборах програло австрійцям

У вівторок, 23 січня, київське «Динамо» провело третій контрольний матч на тренувальному зборі в Іспанії. Цього разу київська команда зіграла проти австрійського футбольного клубу «Штурм» (Грац).

Перший гольовий момент виник вже на четвертій хвилині. Після виконання кутового «Штурмом» кияни розпочали контратаку, яка могла призвести до першого забитого м’яча, але удар Калитвинцева з-за меж штрафного майданчика виявився неточним.

На сьомій хвилині Євген Хачеріді отримав травму і, коли кияни залишилися в меншості, «Штурм» реалізував гольовий момент. Емека Ізе вийшов сам-на-сам з Артуром Рудько, переграв його і відкрив рахунок у цьому матчі. На 25-й хвилині австрійці могли знову забити, але м’яч пролетів у декількох сантиметрах від площини воріт.

В останні десять хвилин першого тайму довелося попрацювати і голкіперу «Штурму» – спершу після удару Віталія Буяльського з-за меж штрафної площі на 36-й хвилині, потім після гострої подачі Миколи Морозюка на 42-й хвилині гри. Проте результат не змінився, команди пішли на перерву з рахунком 0:1.

За п’ять хвилин після початку другого тайму «Штурм» подвоїв свою перевагу. Фабіан Шуберт, який тільки вийшов на заміну, отримав м’яч від партнера по команді з правого флангу і вразив ворота Георгія Бущана.

Пропустивши другий м’яч, «Динамо» взяло ініціативу в свої руки, прагнучи створювати моменти, які б призвели до голу. На 57-й хвилині Дмитро Хльобас виборов м’яч у штрафному майданчику суперника, обіграв захисника і пробив по воротах «Штурму». Але вразити ворота Хльобасу не вдалося – м’яч пролетів вище воріт.

Згодом удар завдав Євген Смирний – прямо в голкіпера. До кінця матчу у «Динамо» було ще кілька моментів, але і їх реалізувати не вдалося. Таким чином, м’ячів у грі більше забито не було, матч закінчився з рахунком 0:2.

Свій наступний матч «Динамо» проведе в п’ятницю, 26 січня, проти ФК «Осієк» (Хорватія).

Перший тренувальний збір – 2018. Третій матч

«Динамо» – «Штурм» – 0:2 (0:1)

«Динамо» (1-й тайм): Артур Рудько, Євген Хачеріді (Микита Бурда, 11), Микола Морозюк, Тамаш Кадар, Віталій Миколенко, Володимир Шепелєв, Віталій Буяльський, Микола Шапаренко, Дерліс Гонсалес, Владислав Калитвинцев, Артем Бесєдін.

«Динамо» (2-й тайм): Георгій Бущан, Томаш Кендзьора, Микита Бурда, Артем Шабанов, Йосип Піварич, Руслан Ротань, Беньямін Вербич, Ахмед Алібеков, Євген Смирний, Денис Гармаш, Дмитро Хльобас (Владислав Алексєєв, 82).

«Штурм»: Йорг Зібенхандл, Марвін Потсманн (Крістіан Шойссенгейєр, 46), Даріо Маресич (Крістіан Шульц, 87), Лукас Шпендльхофер, Патрік Пухеггер, Фабіан Кох, Джеймс Джегго (Йорг Вагнес, 78), Мартін Овенстад (Марк-Андре Шмербек, 46), Емека Ізе (Олівер Філіп, 71), Торстен Рьохер (Санді Ловрич, 46), Філіп Хуспек (Фабіан Шуберт, 46).

Голи: Емека Ізе (11), Фабіан Шуберт (50).