НАБУ завершило перше розслідування за результатами перевірки е-декларації

Детективи Національного антикорупційного бюро України завершили досудове розслідування за фактом декларування недостовірних відомостей колишнім головою одного з міських судів Луганської області.

Як повідомляє прес-служба НАБУ, 24 січня обвинувальний акт скеровано до Київського районного суду міста Харкова для розгляду по суті.

«Це — перше обвинувачення у справі, яку детективи НАБУ відкрили за результатами аналізу даних, наведених в е-деклараціях осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Судді у відставці інкримінується вчинення злочинів, передбачених ст.366-1 та ч.2 ст.368-2 Кримінального кодексу України», – пояснили в НАБУ.

 

За даними слідства, суддя у відставці не вніс до електронних декларацій за 2015–2016 роки відомості про транспортні засоби та об’єкти нерухомості, які перебувають у нього в користуванні, а також про майно, що перебуває у власності та користуванні його колишньої дружини, на загальну суму понад 17 млн грн (подружжя розірвало шлюб ще у 2011 році, але й надалі проживало однією сім’єю).

Повідомляється, що досудове розслідування кримінального провадження за зазначеними фактами детективи НАБУ розпочали у листопаді 2016 року на підставі звернення та матеріалів, наданих Управлінням аналітики та обробки інформації Національного бюро. В липні 2017 року судді повідомили про підозру.