Суд залишив Гаврилову на посаді голови Держаудиту

Солом’янський районний суд Києва не задовольнив клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та Національного антикорупційного бюро про відсторонення Лідії Гаврилової від посади голови Державної аудиторської служби, підозрюваної у незаконному збагаченні на суму 10 млн грн.

Про це повідомив прокурор САП Віталій Кравець.

“Відмовили у задоволені клопотання”, — розповів прокурор.

Кравець додав, що, скоріш за все, САП подаватиме апеляцію на відмову у відстороненні підозрюваної, але остаточне рішення буде ухвалено після ознайомлення з повним текстом ухвали.

Нагадаємо, 23 січня детективи НАБУ повідомили про підозру голові Держаудитслужби Гавриловій у незаконному збагаченні на суму майже 10 млн грн та декларуванні недостовірних даних.

За даними слідства, Гаврилова протягом 2015-2017 років отримала у власність активи, законність підстав набуття яких не підтверджена доказами.

Зокрема, мова йде про придбані об’єкти нерухомого майна в Києві (квартира, два паркомісця), позашляховика (2016 випуску), дорогих меблів, техніки, золотих злитків і готівки – у сумі 112,8 тис. доларів і 8,5 тис. євро, – знайдене детективами НАБУ при обшуку квартири за місцем проживання чиновниці. На думку детективів НАБУ, Гаврилова внесла завідомо недостовірні відомості в щорічні електронні декларації за 2015 (більш 2860000 гривень) та 2016 роки (більше 4670000 гривень).