Суд заарештував екс-главу Адміністрації морських портів з заставою в 12 млн грн

Суд частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, узгоджене з прокурорами САП, і призначив міру запобіжного заходу затриманому за підозрою в розкраданні коштів ДП “Адміністрація морських портів України” екс-главі держпідприємства у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 12 млн грн.

Відповідне рішення слідчий суддя Солом’янського районного суду міста Києва ухвалив 30 січня, передає прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Крім того, директору ТОВ “Техморгидрострой Миколаїв” згідно з постановою суду призначено утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі майже 2 млн грн.

“Обрання запобіжного заходу іншим затриманим фігурантів, які ймовірно причетні до розкрадання коштів АМПУ, відбувається сьогодні, 31 січня, в Солом’янському суді Києва”, – наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, 29 січня детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали вісім осіб, ймовірно причетних до розкрадання коштів ДП “Адміністрація морських портів України” в розмірі 247 млн грн.