Луценко анонсував початок розслідування щодо дій суддів Конституційного суду РФ

В Україні розслідуватимуть дії суддів Конституційного суду Росії, який своїм рішенням дав можливість Держдумі проголосувати за анексію Кримського півострова.

Про це в інтерв`ю УНІАН заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

«Новиною дня буде те, що зараз ми отримали заяву про скоєний злочин суддями Конституційного суду Росії, який, фактично, як і Янукович у свій час, відкрив можливість російському парламенту приймати рішення проти суверенної держави. Ми вивчаємо цю заяву, і думаю, найближчим часом ця справа буде зареєстрована і почнеться розслідування», – зазначив Луценко.

За його словами, після оцінки дій Конституційного суду РФ буде дано оцінку діям Держдуми.

«Що було першим рухом? – лист Януковича із запрошенням збройних сил Росії на територію України. Зараз ця справа вже в суді. Що було наступним? – рішення Конституційного суду Росії. І ми зараз вивчаємо, і я думаю, що відкриємо кримінальну справу і проти цієї інституції. Наступний крок – власне, голосування двох палат російського парламенту.
Цьому також буде дана оцінка», – сказав Луценко.

Водночас на уточнююче запитання, хто написав заяву про вчинення злочину суддями Конституційного Суду РФ, Луценко відповів: «Я залишу це без коментарів».