Facebook заробив 15,9 мільярда доларів за 2017 рік

Найбільша соціальна мережа у світі і однойменна компанія Facebook за фінансовими результатами минулого 2017 року заробила 15,9 мільярда чистого прибутку, повідомляється в звіті компанії.

Таким чином, прибуток збільшилася на 56% порівняно з 2016 роком.

Виручка Facebook також зросла — з 27,6 мільярда доларів до 40,6 мільярда доларів.

У грудні 2017 року число користувачів, які щодня відвідували соцмережа, становило 1,4 мільярда, а хоча б раз на місяць — 2,13 мільярда. За інформацією компанії, річне зростання обох показників склав 14%.

«2017 рік був сильним для Facebook, але він також був важким», – заявив засновник і генеральний директор Facebook Марк Цукерберг. «У 2018 році ми зосередилися на тому, щоб Facebook був не просто забавою у використанні, але і корисний для добробуту людей і для суспільства. Ми робимо це, заохочуючи значущі зв’язки між людьми, а не пасивне споживання контенту. Вже в минулому кварталі ми вносили зміни, щоб показати менше вірусних відеороликів, щоб люди добре провели час. В цілому ми внесли зміни, які скоротили час, що витрачається на Facebook приблизно на 50 мільйонів годин кожен день. Зосередивши увагу на суттєвих зв’язках, наше співтовариство і бізнес буде сильніше в довгостроковій перспективі», – сказав Цукерберг.