Суховантаж BERG відбуксирували в бухту Феодосії і посадили на мілину – рятувальники

Суховантаж BERG, який отримав пошкодження корпусу в Чорному морі, відбуксирували в район щитової станції Феодосії і посадили на мілину в закритій бухті, повідомили 2 лютого в прес-службі Управління МНС Росії по Криму, передає Крим.Реалії.

Суховантаж BERG буксирують в бухту Феодосії. 2 лютого 2018 року

Як зазначили у відомстві, напередодні судно досліджували фахівці Феодосійського морського порту з командою в складі капітана суховантажу, старшого механіка і 4 водолазів. В ході обстеження встановили, що судно має три пробоїни в корпусі нижче ватерлінії.

2 лютого в підконтрольній Росії Феодосійській міській адміністрації відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій та пожежної безпеки, на якій ухвалили рішення про негайне буксирування судна «Берг», з огляду на прогнозоване погіршення погодних умов.

«Дані заходи необхідно проводити в найкоротші терміни, бо на борту 47,7 тонни дизпалива та моторного масла, які в разі затоплення судна можуть призвести до надзвичайної ситуації та забруднення акваторії Феодосійської затоки», – зазначили у відомстві.

Для буксирування задіяли два буксири з Феодосійської бази Чорноморського флоту Росії, о 15:40 (за місцевим часом – КР) судно BERG було «благополучно посаджено на мілину», повідомили рятувальники.

Вранці в четвер, 1 лютого, стало відомо, що біля берегів Феодосії в Чорному морі тоне суховантаж BERG під прапором Молдови.

Прокуратура АРК і Міністерство закордонних справ України поки не коментували повідомлення про захід іноземного судна в закритий порт Керч і присутність українських громадян серед членів екіпажу суховантажу.

У період з 1 грудня 2017 року до 1 січня 2018 року 26 вантажних суден порушили чинну заборону на захід до портів анексованого Криму, повідомило 4 січня Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

З липня 2014 року уряд України офіційно припинив функціонування всіх портів анексованого Росією Криму, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства.