Прокуратура порушила справу за фактом візиту німецьких депутатів до анексованого Криму

Прокуратурою Автономної Республіки Крим розпочала кримінальне провадження а фактом візиту німецьких депутатів до анексованого Криму.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури АРК.

“Прокуратурою Автономної Республіки Крим за результатами розгляду звернення Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332-1 Кримінального кодексу України за фактом порушення громадянами Федеративної Республіки Німеччина порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію”, – повідомили у відомстві.

Встановлено, що 03.02.2018 року в порушення визначеного порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, до Автономної Республіки Крим прибули громадяни Федеративної Республіки Німеччина, які планували використати свою поїздку для зустрічей із представниками російської окупаційної влади з метою обговорення з ними шляхів налагодження контактів із німецькою стороною.

Наразі перевіряються усі обставини вчинення кримінального правопорушення.

3 лютого російські ЗМІ повідомили, що німецькі політики від партії «Альтернатива для Німеччини» з трьох регіональних парламентів Країни прибули до анексованого Криму.