Волкер та Сурков готують компромісне рішення щодо миротворців ООН на Донбасі – ЗМІ

Спецпредставник президента США по Україні Курт Волкер і помічник президента Росії Владислав Сурков працюють над подоланням суперечностей у питанні про розміщення місії ООН на Донбасі.

Про це повідомляє видання “Segodnya” з посиланням на джерело, знайоме з ходом підготовки зустрічі.

“Поки зберігаються різні погляди на питання про розміщення на Донбасі контингенту ООН. Сторони зберігають надію на зближення позицій до чергового раунду консультацій в березні”, – сказав він.

Остання зустріч Суркова і Волкера відбулася 26 січня в Дубаї, конкретних рішень за його підсумками прийнято не було.

Нагадаємо, 5 листопада 2017 року, Президент України Петро Порошенко обговорив з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Рексом Тіллерсоном розміщення миротворців на Донбасі.

30 листопада, Спеціальний посланник президента США по Україні Курт Волкер заявив, що Росія мусить вивести свої сили з Донбасу, аби миротворча місія ООН змогла розпочати свою роботу. Волкер наголосив на тому, що американська адміністрація виступає за те, щоб в разі розміщення на сході України миротворчої місії ООН в її склад не включали громадян Росії.

Війна на Донбасі розпочалася від квітня 2014 року. Його жертвами стали понад 10 тисяч людей. Україна та Захід звинувачують Росію в підтримці сепаратистів зброєю та особовим складом. Москва заперечує це, визнаючи наявність у складі проросійських бойовиків своїх громадян, яких називає «добровольцями».