Столтенберг: НАТО планує до 2024 року збільшити витрати на 46 мільярдів доларів

15 країн-членів НАТО розробили план досягти встановленої альянсом мети до 2024 року, збільшивши загальні витрати на 46 мільярдів доларів, заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

«Це суттєвий прогрес і гарний початок», – заявив Столтенберґ 13 лютого перед зустріччю міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі, передає Крим.Реалії.

«Після багатьох років падіння, починаючи з 2014 року ми спостерігали три роки збільшення витрат на оборону серед європейських союзників та Канади», – вказав генеральний секретар НАТО.

Столтенберг додав, що американський міністр оборони Джим Маттіс, як очікується, наполягатиме, щоб американські союзники в Європі виконали свої фінансові зобов’язання, яке того прагне президент США Дональд Трамп.

Альянс НАТО має на меті, щоб кожен його член витрачав 2% свого валового внутрішнього продукту на оборону, але донедавна лише деякі з 29 членів об’єднання виконали це завдання. Столтенберг нагадав, що в 2014 році лише три союзники досягли цієї мети, але цього року це число зросло до восьми.