В суді справа 2 українців, які планували теракт у Маріуполі на замовлення “ДНР”

Прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно двох громадян України, які на замовлення спецслужб терористичної організації “ДНР” планували здійснити теракт у Маріуполі.

Про це повідомляє прокуратура Донецької області на своїй сторінці в Facebook.

Під час досудового розслідування установлено, що двоє мешканців Покровська Донецької області віком 26 та 34 роки отримали від представників так званого “Міністерства державної безпеки ДНР” завдання щодо підготовки теракту у Маріуполі. За це їм обіцяли заплатити 5 тисяч доларів.

Обвинувачені приїхали до Маріуполя, де на орендованих квартирах ретельно готувалися до скоєння терористичного акту, зокрема виробили радіокерований саморобний вибуховий пристрій на основі двох протипіхотних мін осколочної направленої дії МОН-50 із зарядом вибухової речовини по 700 грам в кожній, із дальністю польоту забійних осколків до 80 метрів, та кожна з яких має 485 вражаючих осколкових елементів.

Зловмисників затримано 9 жовтня 2017 року на місці скоєння злочину – при спробі перенести саморобний вибуховий пристрій на прилеглу до залізничного вокзалу Маріуполя територію, де і використати його за призначенням.Суд розгляне справу 2 українців, які планували теракт у Маріуполі

Обвинувальний акт прокуратурою затверджено та скеровано до суду. Наразі чоловіки перебувають під вартою, де і очікуватимуть на вирок.

Обвинуваченим загрожує до 10 років позбавлення волі за вчинення злочинів за фактами приготування до вчинення терористичного акту, незаконного поводження з бойовими припасами і вибуховими пристроями, незаконного виготовлення вибухових пристроїв.